fbpx Skip to main content

Tamar-Kali is een Amerikaanse rock singer-songwriter en componist uit Brooklyn, New York.

Na een periode als lid van Funkface en Song of Seven, werd Tamar-kali in 1997 solo schrijfster, muzikante en componiste. Ze werd bekend door haar hoofdrol in James Spooner’s bekroonde documentaire Afro-Punk. De indie film zette haar optredens in de schijnwerpers en ze werd het officiële gezicht voor de docu door haar foto op de DVD. Als vocaliste heeft ze artiesten als Fishbone ondersteund op tournee en OutKast op het tweede album van de groep, ATLiens.

Tamar-Kali werkt vaak samen met regisseur Dee Rees. Ze schreef de muziek voor haar eerste speelfilm Mudbound, waarvoor ze de World Soundtrack Award won in de categorie Discovery of the Year. De film markeert haar derde samenwerking met de regisseur na haar optreden in Pariah, wat Rees’ eerste speelfilm was, en het schrijven van een nummer voor Bessie op HBO.

De muziek voor Mudbound schreef Kali in slechts vier weken tijd. Ze verteld hier meer over in gesprek met Score The Podcast.

Score the Podcast

De composer of the week wordt mede mogelijk gemaakt door Score: The Podcast. De enige podcast welke je meeneemt in de studios van Hollywood’s meest gerenommeerde componisten en muzikale verhalenvertellers. Luister naar Score: The Podcast via Apple Podcasts, Spotify of waar je het liefst naar jouw podcasts luistert.

One Comment

Leave a Reply