fbpx Skip to main content

Theodore Shapiro is geboren in 1971 in Washington DC. Nadat hij zijn Bachelor in muziek haalde aan Brown University, ging hij door voor zijn Master of Fine Arts toen hij Muziek Compositie studeerde aan Juilliard.

De serie Severance draait om Mark, een data-analist bij Lumen Industries. Hij heeft de leiding over een team kantoorarbeiders wier herinneringen aan hun privé- en werkend bestaan operatief van elkaar worden opgesplitst. Wanneer een collega die eerder geheimzinnig deed plotseling wordt vermist, wordt Mark hierover gealarmeerd. Vervolgens komt Mark langzamerhand achter de waarheid die achter het werk van de werknemers van ‘Lumen Industries’ schuilgaat, en begint hij te beseffen dat het bedrijf gevaarlijker is dan het lijkt.

Voor de score voor Severance gebruikte Shapiro een zogeheten ‘isolated piano’, wat uiteindelijk een opzichzelfstaand personage werd.

Score the Podcast

De composer of the week wordt mede mogelijk gemaakt door Score: The Podcast. De enige podcast welke je meeneemt in de studios van Hollywood’s meest gerenommeerde componisten en muzikale verhalenvertellers. Luister naar Score: The Podcast via Apple Podcasts, Spotify of waar je het liefst naar jouw podcasts luistert.

Leave a Reply