fbpx Skip to main content

Tina Guo is een Chinees-Amerikaanse celliste en componiste uit Shanghai. Haar internationale carrière wordt gekenmerkt door video’s met theatrale achtergronden en uitgebreide kostuums, een waaier aan genres, en een improvisatorische stijl in film-, televisie-, en videospelscores. Maar bovenal is ze bekend als de vaste celliste van Hans Zimmer.

Guo werkte samen met Zimmer op onder andere de scores van Inception, Batman v Superman en Dune. Daarnaast tourt ze al vanaf het begin mee met Zimmer op zijn wereldwijde ‘Hans Zimmer Live’ tournee. De tweede reeks is nu gaande en werd voorbereid toen de pandemie nog op het hoogtepunt was, met alle restricties van dien. Hoe werkt zoiets precies?

Score the Podcast

De composer of the week wordt mede mogelijk gemaakt door Score: The Podcast. De enige podcast welke je meeneemt in de studios van Hollywood’s meest gerenommeerde componisten en muzikale verhalenvertellers. Luister naar Score: The Podcast via Apple Podcasts, Spotify of waar je het liefst naar jouw podcasts luistert.

One Comment

Leave a Reply