fbpx Skip to main content

Tina Guo is een Chinees-Amerikaanse celliste en componiste uit Shanghai. Haar internationale carrière wordt gekenmerkt door video’s met theatrale achtergronden en uitgebreide kostuums, een waaier aan genres, en een improvisatorische stijl in film-, televisie-, en videospelscores.

Ze is bekend geworden als de vaste celliste bij de live concerten en op de filmscores van Hans Zimmer, waaronder Pirates of the Caribbean, Wonder Woman en The Dark Knight. Door haar kenmerkende geluid en voorkomen op het podium was ze als snel een van de publiekslievelingen. Waar ze in haar dagelijks leven wat timide en verlegen is, is ze op het podium een volstrekt ander persoon. Zoals ze het zelf zegt, ‘iemand anders neemt het dan even over’.

Haar kennismaking met Hans Zimmer was een redelijk toevallige. Nadat ze zelf een professionele videoclip had gemaakt om haar kunsten te laten zien en horen, hoopte ze een doorbraak in de Metal Rock wereld te forceren. Toen Zimmer belde om kennis te maken sprak ze dan ook de legendarische woorden… ‘sorry, who’s this?’.

Score the Podcast

De composer of the week wordt mede mogelijk gemaakt door Score: The Podcast. De enige podcast welke je meeneemt in de studios van Hollywood’s meest gerenommeerde componisten en muzikale verhalenvertellers. Luister naar Score: The Podcast via Apple Podcasts, Spotify of waar je het liefst naar jouw podcasts luistert.

One Comment

Leave a Reply