fbpx Skip to main content

De Braziliaanse componist Antonio Pinto is vooral bekend vanwege zijn prachtige scores voor de bio-docu’s van Pele, Maradona en Amy Winehouse. Waar veel componisten starten met schrijven op de piano, is de gitaar het basis instrument voor Pinto. En dat uit zich op alle mogelijke manieren. Van het instrument zelf, tot het ritme van alle nummers. De basis is meer dan duidelijk: de gitaar.

The Mosquito Coast gaat over een idealistische uitvinder, die walgt van de corruptie in de beschaafde wereld. Hij brengt zijn familie naar Latijns-Amerika en maakt een gevaarlijke zoektocht door Mexico om de Amerikaanse regering te ontvluchten en veiligheid te vinden. De serie, met Justin Theroux en Melissa George in de hoofdrol, is te zien op Apple TV+ en krijgt veelal lovende recensies vanwege de grote spanning.

Pinto heeft voor The Mosquito Coast weer een heerlijke ‘Pinto’ score afgeleverd. Gebaseerd op de gitaar, prachtige thema’s en ritmes wisselen elkaar af en de score luistert ook heerlijk weg op een zomerse dag.

Leave a Reply