fbpx Skip to main content

Bleeding Fingers Music is een componisten collectief, gestart door Hans Zimmer, zijn zakelijk partner Steve Kofsky en Extreme Music (onderdeel van Sony Music Publishing). Bleeding Fingers Music is gestart als kraamkamer voor talent nadat Zimmer al veel werk verrichtte voor de Extreme Production catalogus. Inmiddels is het een van de grootste bedrijven voor film en televisie scores.

Bleeding Fingers Music is verantwoordelijk voor de muziek van veel BBC Earth documentaires, zoals Planet Earth II en Blue Planet II. Ook de laatste BBC Earth documentaires hebben weer scores uit de kraamkamer van Bleeding Fingers ontvangen, waaronder The Planets, waarvoor Anze Rozman en Andrew Christie de score hebben geschreven.

De documentaire is een remake van The Planets uit 1999 en laat het ontstaan van ons universum en de planeten zien alsmede onze ontdekking ervan. De muziek van Rozman en Christie is verbluffend mooi en laat een mix horen tussen het echte BBC Earth geluid (warm, klassiek, om bij weg te dromen) en een sound die niet onder doet voor de grootste science fiction films uit Hollywood.

One Comment

Leave a Reply