fbpx Skip to main content

Het zijn nogal voetstappen om in te treden, maar Bear McCreary volgt Howard Shore met verve op voor de gloednieuwe Lord Of The Rings!

De serie

In een tijd van relatieve vrede binnen de Tweede Era van Middle Earth volgen we een groep helden op een epische reis. Ze zijn op weg om de confrontatie aan te gaan met een lang gevreesd kwaad, dat weer de kop opsteekt. Zo willen ze voorkomen dat Middle Earth in duisternis verhuld raakt. Tijdens deze reis worden krachten gebundeld, en tonen zij van wie men dit het minst verwachtte zich als ware helden.

De muziek

De originele Lord Of The Rings trilogie is het magnum opus van Howard Shore. Het zijn nogal voetstappen om in te treden dus, maar het lukt Bear McCreary wonderwel. Shore heeft zelf het hoofdthema voor de opening van de serie geschreven, maar het is McCreary die de show steelt met de prachtige thema’s voor Galadriel, Khazad-Dum en alle andere personages die we te zien en horen krijgen. Net als in de originele trilogie, wordt de muziek gebruikt om duiding te geven in een verhaal gevuld met eindeloos veel personages. En ‘why change a winning concept’? Het is een schitterende score, die niet altijd het ‘LOTR’ gevoel van Shore heeft, maar dat hoeft ook niet. Bear McCreary drukt zijn eigen stempel en geluid op deze nieuwe serie, en ik wil alleen maar meer.

Leave a Reply