fbpx Skip to main content

Brian Tyler studeerde aan de universiteit van Harvard en begon zijn carrière in 1997, met het componeren van de muziek voor de film ‘Bartender’. Hij speelt diverse muziekinstrumenten zoals een piano, gitaar, drums, bas en cello. Daarnaast is hij ook begenadigd EDM producer. In 2018 was hij bovendien verantwoordelijk voor het thema nummer van de Formule 1. Tyler werd in 2009 genomineerd voor de ‘Film Composer of the Year’ door het International Music Critics Assciation.

De nieuwste score van Tyler’s hand is die voor ‘Those Who Wish Me Dead’, een western thriller met Angelina Jolie in de rol van Hannah. Hannah werkt bij de speciale eenheid van de brandweer en kan het haarzelf niet vergeven dat zij drie mannen niet heeft kunnen redden bij een brand. Tot op een dag dat Hannah een 12-jarig jongetje ontmoet die op de vlucht is van twee wraakzuchtige moordenaars.

Tyler staat normaal bekend om grootse thema’s, zoals te horen in Fast And The Furious, Iron Man 3 en Thor 2 en het Formule 1 thema. Maar nu laat hij zich van een andere kant horen. Intiemer, maar wel vol spanning en actie.

Leave a Reply