fbpx Skip to main content

Christian Lundberg is een van de nieuwe discipelen van Hans Zimmer en mag op Around The World In 80 Days zijn kunsten laten horen.

De serie

De serie speelt zich af in het Londen van 1872. Op de dag dat zijn wereld op zijn kop staat door een kaartje van een verloren liefde, wordt Phileas Fogg, gespeeld door David Tennant, geïnspireerd door een artikel over de spannende vooruitgang op reisgebied om een vrijwel onmogelijke weddenschap aan te gaan: de wereld rondreizen in slechts 80 dagen.

De muziek

Lundberg komt uit de stal van Hans Zimmer, de Bleeding Fingers stal om precies te zijn. Bleeding Fingers is de talentenpool van Zimmer’s Remote Control Productions, waar ook Jacob Shea en Jasha Klebe uit voort komen. Nadat Lundberg eerder het tweede seizoen van de podcast ’13 Minutes To The Moon’ mocht overnemen van Zimmer, mag hij nu de serie Around The World In 80 Days scoren. Het thema is in samenwerking met Zimmer geschreven, de volledige score dus door Lundberg. De score doet denken aan de Sherlock Holmes scores van Zimmer zelf, maar ook de hand van Lundberg zelf is goed te horen. Al met al een heerlijk actie gericht album dat lekker weg luistert.

Leave a Reply