fbpx Skip to main content

Christophe Beck is terug met de score voor Free Guy, na zijn werk voor WandaVision eerder dit jaar. Free Guy is een bijzondere film die door de corona pandemie al meerdere keren verschoven is naar een nieuwe release datum. Nu de film er dan eindelijk is vliegen de positieve recensies hoofdrolspeler en producer Ryan Reynolds om de oren.

De film

Guy woont in een glinsterende metropool genaamd Free City waar hij elke ochtend uit bed springt, luistert naar de “Fantasy” van Mariah Carey, een fris blauw shirt aantrekt en naar zijn werk gaat. Hij werkt bij een bank waar zijn beste vriend Buddy ook als beveiliger werkt. Hij weet echter niet dat hij slechts een non-playable character (niet-speelbaar personage) is in een computerspel met een open wereld.

In Free City zijn de zonnebrilmensen de helden en alle NPC’s zoals hij leven hun zorgeloze leven in een eindeloze lus. Guy is echter blij met deze routine, en hij deinst niet eens terug als een bankrover op zijn werk een geweer tegen zijn hoofd houdt, wat regelmatig en vaak meerdere keren per dag gebeurt. Wat hij echter mist in zijn digitale leven, is een vrouw aan zijn zijde. Een speelbaar personage genaamd Molotov Girl, die ook thuis is in Free City, leidt een heel ander leven dan Guy in deze wereld.

Hun echte speler is Millie, een programmeur en voormalig partner van Keys, met wie ze het computerspel ontwikkelde. Dankzij een code die ze in Free City plaatsen, realiseert Guy zich dat zijn wereld een computerspel is. Vervolgens probeert hij zelf een held te worden. Een race tegen de klok begint, want ook de game moet worden opgeslagen voordat de ontwikkelaars hem kunnen afsluiten.

De muziek

Christophe Beck levert voor Free Guy een heerlijke score af die perfect de belevingswereld van Guy laat horen. Gaandeweg de score hoor je de ontwikkeling van Guy terug, van een zorgeloos en vrolijk leven wordt hij meegezogen in de spannende praktijken uit het computerspel waar zijn leven zich afspeelt.

Leave a Reply