fbpx Skip to main content

Homecoming is een Amazon Original Serie, gebaseerd op de gelijknamige spannende podcast. De serie bevindt zich inmiddels in zijn tweede seizoen, na een succesvol eerste seizoen met Julia Roberts in de hoofdrol. De serie is van de maker van Mr. Robot, en net als bij die serie mag er nagedacht worden door de kijker want het zit vol met Easter Eggs naar de podcast.

Heidi Bergman was maatschappelijk werkster bij het Homecoming Transitional Support Centre, een inwonende faciliteit van de Geist Group; de faciliteit hielp de soldaten ogenschijnlijk bij de overgang naar het burgerleven, maar waarom ze deze hulp nodig hadden, is onduidelijk. Vier jaar later is Bergman een nieuw leven begonnen als serveerster, maar kan zich haar tijd bij Homecoming moeilijk herinneren. Nadat een auditor van het Amerikaanse ministerie van Defensie heeft gevraagd waarom ze Homecoming verliet, beseft Bergman dat ze was misleid over het ware doel van de faciliteit.

De muziek van de serie komt van de hand van Emile Mosseri, de muziek voor seizoen 2 om precies te zien. En die muziek is onlangs uitgebracht op alle streaming platformen, en wat ben ik daar blij mee. De muziek van seizoen 1 bestond uit ‘oude’ scores van Bernard Herrmann, Vangelis en David Shire maar de maker van de serie besloot dit keer toch voor een originele score. Het resultaat mag er zijn… een mix van oud, klassiek, modern en electronisch wat resulteert in harmonische en drijvende muziek.

Leave a Reply