fbpx Skip to main content

Emile Mosseri is een, zoals we het bij Movie Tunes noemen, componist van de nieuwe generatie. Een generatie die klassieke muziek feilloos naar het hedendaagse weet te brengen en het eigentijds en prachtig laat klinken. Mosseri deed het eerder voor het tweede seizoen van Homecoming en The Last Back Man In San Fransisco, en mag nu aantreden voor Minari.

De Koreaanse immigrant Jacob verhuist in de jaren 1980 met zijn echtgenote Monica en kinderen David en Anne van de de Amerikaanse westkust naar het landelijke Arkansas. Hij droomt van een eigen boerderij om Koreaanse groenten te telen voor andere immigranten. De nieuwe omstandigheden zorgen voor financiële druk en spanningen binnen het gezin. Na een poos krijgt het gezin ook het gezelschap van Monica’s Koreaanse moeder, die naar de Verenigde Staten verhuist om op de kinderen te passen.

Mosseri laat zich weer volledig gaan op zijn nieuwste score en daar zijn we ontzettend blij mee. Hij is een van de weinige die zó vroeg in zijn carriere al helemaal zijn eigen ‘geluid’ te pakken heeft. Veel componisten doen daar een aantal jaar over, maar niet Mosseri. Het leverde hem dan al meer dan terecht een Oscar shortlist op, maar mogelijk ook zijn eerste nominatie. Zijn tweede Score of the Week heeft hij in ieder geval wel te pakken.

3 Comments

Leave a Reply