fbpx Skip to main content

Hans Zimmer zei zijn vaste maatje Christopher Nolan af om aan Dune met Denis Villeneuve te kunnen werken, en dat is te horen!

De film

Paul Atreides is de erfgenaam van het Huis Atreides. Hij staat op het punt om met zijn familie de planeet Caladan te verlaten voor Arrakis, een woestijnplaneet die ook bekend staat als Dune. De nieuwe planeet is rijk aan melange, dat meestal ’the spice’ genoemd wordt. De unieke drug met levensverlengende, geestverruimende en soms dodelijke krachten wordt beschouwd als het meest waardevolle goed in het hele universum.

De muziek

Dune is de nieuwe film van de regisseur Denis Villeneuve, bekend van o.a. Arrival, Sicario en Blade Runner 2049. Een regisseur waar Zimmer dolgraag mee wilde werken, en ook nog eens een film waar hij dolgraag aan wilde werken als groot fan van de gelijknamige roman. Zimmer zegde zelfs zijn vaste samenwerking met Christopher Nolan af (voor Tenet) om aan Dune te kunnen werken. En de passie is terug te horen in de score. Eerder bracht de studio het ‘Dune Sketchbook’ album uit, iets wat niet onbekend is voor Zimmer fans. Ook voor X-Men: Dark Phoenix is een schets album uitgebracht, en ook op het score album van Man Of Steel is een 24 minuten durende schets van Zimmer te horen.

De score beweegt zich voort op veel drums en vocalen, en is bij vlagen zeer experimenteel en minimalistisch. En dat terwijl Zimmer vaak verweten wordt té bombastisch te zijn en de film te overrompelen qua geluid. Geen zorgen, ook dat geluid is nog steeds te horen in de score. Maar de vele lagen, thema’s en geweldige drumpartijen zorgen voor een unieke score van Hollywood’s meest gevraagde en wellicht bekendste filmcomponist.


One Comment

Leave a Reply