fbpx Skip to main content

Er was een tijd dat Hans Zimmer de superhelden even had afgezworen. Na zijn grote successen met The Dark Knight en Man Of Steel, werkte hij samen met Junkie XL nog aan Batman v Superman: Dawn Of Justice, maar toen had hij echt even geen inspiratie meer. Gelukkig voor ons allen heeft hij die inspiratie weer gevonden! Want na zijn uitstapje naar X-Men (Dark Phoenix) is hij terug bij de superheldin waar hij in Batman v Superman al een fantastisch thema voor schreef… Wonder Woman.

In Wonder Woman 1984 moet Diana Prince het opnemen tegen een collega en zakenman, wiens verlangen naar extreme rijkdom de wereld op een pad van vernietiging zet, nadat een eeuwenoud artefact dat wensen vervult, wordt vermist. Wonder Woman 1984 is het vervolg op Wonder Woman uit 2017 en speelt zich af, je verwacht het niet, in de jaren ’80.

Zimmer weet dit tijdperk naadloos te blenden met de grootste orkestrale muziek die je verwacht bij een superhelden film. Het epische Wonder Woman thema mag uiteraard niet ontbreken, maar wordt vergezeld door heerlijke nieuwe thema’s zoals Themyscira, Games en 1984. Zimmer’s back!

Tip: Check ook zeker het ‘Sketches from the Soundtrack’ album, met de demo’s van Zimmer voor de film. Luister eerst naar ’84, en dan naar Themyscira en hoor hoe een demo kan veranderen.

Leave a Reply