fbpx Skip to main content

Een documentaire over de creatie van film magie dezelfde magie meegeven als de films zelf… laat dat maar aan James Newton Howard over!

De documentaire

Light & Magic vertelt de nooit eerder vertoonde geschiedenis van het wereldberoemde ‘Industrial Light & Magic’ (ILM). ILM is de afdeling die verantwoordelijk is voor de visuele special effects, de animatie en de virtuele productie van Lucasfilm. Filmmaker Lawrence Kasdan neemt de kijkers mee op een avontuur achter de schermen van ILM. Tijdens dit verhaal, die de visie van George Lucas tot leven te brengt, leren we meer over de pioniers van het moderne filmmaken. Deze filmakers zijn uitgegroeid een inspiratiebron voor de gehele visuele-effectenbranche.

De muziek

George Lucas is een meester in magische werelden tot leven brengen met special effects. Dus is het logisch dat filmmaker Lawrence Kasdan bij James Newton Howard uitkwam voor de score van zijn documentaire. Newton Howard is zelf een meester in de vertaling van filmmagie naar muziek, ook al is die magie in dit geval achter de schermen.

Leave a Reply