fbpx Skip to main content

Het overweldigende Our Planet is terug met een tweede serie, en Jasha Klebe en Thomas Farnon nemen de muziek voor hun rekening.

De serie

Dit ambitieuze vierjarige project is gefilmd in 50 landen over alle continenten van de wereld. Meer dan 600 bemanningsleden hebben ruim drieëneenhalfduizend filmdagen vastgelegd, en richt zich op de diversiteit van de habitats rondom de wereld. Van de afgelegen Arctische wildernis en mysterieuze diepe oceanen tot het uitgestrekte landschap van Afrika en diverse oerwouden van Zuid-Amerika.

De muziek

Het eerste seizoen werd gescored door Steven Price. Dit keer komt de muziek voor rekening van Jasha Klebe en Thomas Farnon. Voor Klebe is het genre niet vreemd, na zijn muziek voor Planet Earth II en Animal. Thomas Farnon is een relatief nieuwe naam in de wereld van de filmmuziek, maar hij heeft achter de schermen al meegewerkt aan grote projecten als Wonder Woman, The Legend Of Tarzan en The Crown. Een duo dat gemaakt lijkt voor een score als deze dus, want natuurdocumentaires staan vaak bol van de prachtige thema’s en motieven. Zo ook Our Planet II, het ene thema is nog mooier dan het andere. Het album luistert dan ook zonder de beelden verschrikkelijk goed weg.

Leave a Reply