fbpx Skip to main content

Joseph Trapanese is een componist die veel achter de schermen werkt als score producer, en er vaak als tweede componist bij zit om aspirant componisten als M83 en Daft Punk te begeleiden. Uiteraard werkt Trapanese ook solo en heeft hij de score verzorgd voor onder andere Project Power, Myth (A Frozen Tale) en Straight Outta Compton.

Zijn nieuwste werk is de muziek voor de Netflix original Finding Ohana, een avontuurlijke familie film. De film gaat over een broer en zus uit Brooklyn. Een zomer op het platteland van Oahu neemt een opwindende wending wanneer ze een dagboek vinden dat wijst op een lang vervlogen schat. Het dagboek brengt hen op een episch avontuur zet met nieuwe vrienden, en zet hen ertoe aan om opnieuw verbinding te maken met hun Hawaiiaanse erfgoed.

Bij een familie film komen veel componisten snel uit op het geijkte geluid: spanning, veel snelheid en zoetsappige thema’s. Niks is minder waar voor Finding Ohana, waar Trapanese een score aflevert die ook niet had misstaan in een BBC Earth documentaire als Planet Earth of Blue Planet. Het is een prachtige warme score met pakkende thema’s.

Leave a Reply