fbpx Skip to main content

Joel P. West treed als nieuweling de MCU binnen en mag de nieuwe superheld Shang-Chi voorzien van muziek, wat hij voortreffelijk doet.

De film

Shang-Chi moet het verleden confronteren dat hij achtergelaten dacht te hebben, terwijl hij in het web van de mysterieuze Ten Rings-organisatie wordt getrokken. Hij moet het gevecht met zijn vader aangaan en er ondertussen voor zorgen dat het kwaad niet ontsnapt uit de magische wereld van Ta Lo.

De muziek

Joel P. West is een nieuwe naam binnen de inmiddels immense verzameling componisten in de Marvel Cinematic Universe. Waar Marvel voorheen vooral voor grote namen ging, geven ze bij steeds meer projecten jong talent de kans. En niet zonder succes! West kun je kennen van Just Mercy, Short Term 12 en Chef’s Table, de beroemde documentaire serie van Netflix. Voor Shang-Chi laat West horen met veel lagen in muziek om te kunnen gaan. De score werd opgenomen met een 70-koppig orkest en een traditioneel Chinees muziekensemble in de Abbey Road studio’s in Londen. Verschillende thema’s vloeien langzaam in elkaar over tot elementen van een weelderige heldensuite, waarin methodologie├źn van zowel Chinese als westerse muziek verwerkt zijn over dreunende tanggu-drums. Het klinkt nieuw maar toch ook helemaal Marvel.

One Comment

Leave a Reply