fbpx Skip to main content

Het is dé hitserie van 2021; Squid Game. Het bizarre verhaal over kinderspelletjes met een lugubere afloop kreeg muziek van Parasite componist Jung Jae-Il.

De serie

Squid Game vertelt het verhaal van een groep mensen die hun leven wagen in een mysterieus overlevingsspel, waarmee er 45,6 miljard won (ruwweg 33 miljoen euro) gewonnen kan worden. De titel verwijst naar het laatste van de zes spellen dat door de deelnemers gespeeld moet worden. Squid Game werd binnen twee weken na uitbrengen in negentig landen de meest bekeken Netflix serie van het moment.

De muziek

Jung Jae-Il, bekend van de Oscar winnende film Parasite, scoort nu zijn tweede grote hit. Waar de serie eerst begint als een bizar verhaal, slaat het snel om naar een verhaal vol gevoel waarbij je ontzettend veel geeft om de overlevingskansen van alle deelnemers. Dat gevoel is terug te horen in de score, dat begint vol vreemde geluiden en eindigt vol harmonie en warmte. De artiest 23 draagt ook bij aan de score, die de bad guys voorziet van heerlijk vreemde klanken. Het geheel levert een score op die met even veel spanning weg luistert als de serie zelf.

Leave a Reply