fbpx Skip to main content

Sonic The Hedgehog is een komische avonturenfilm gebaseerd op het gelijknamige computer spel van Sega. Na hevig commentaar van de fans op het eerste ontwerp van Sonic, is de film teruggegaan in de CGI productie en is het ontwerp volledig aangepast en gelijk getrokken aan het originele personage ontwerp uit de games. Met succes, de film heeft het record gevestigd voor de grootste opening weekend van ‘video game films’ ooit.

De muziek voor de film komt uit Nederlandse handen: Tom Holkenborg, beter bekend als Junkie XL. Na zijn succesvolle carrière als dance producer en DJ, besloot Holkenborg om naar Los Angeles te verhuizen om zijn volgende droom waar te maken; muziek schrijven voor film. Na een aantal kleinere producties mocht hij in 2005 meehelpen aan de score voor Domino van Harry Gregson-Williams.

Holkenborg’s carrière in Hollywood kwam pas echt van de grond toen hij begon samen te werken met Hans Zimmer in zijn Remote Control Studios, en mocht meeschrijven aan films als The Dark Knight Rises, Man Of Steel, Inception. Hij is onderdeel van ‘The Magnificent Six’, een samenwerking met Hans Zimmer, Pharrell Williams, Johnny Marr, Michael Einziger, Andrew Kawczynski en Steve Mazzaro. Samen hebben ze muziek verzorgd voor The Amazing Spider-Man 2. Holkenborg grootste wapenfeit tot dato is zijn score voor Mad Max: Fury Road, welke wordt gelauwerd vanwege de fantastische drums in de muziek, en Deadpool, met geweldige synthesizers.

Waar Holkenborg in voorgaande scores de drums van Mad Max veel hergebruikte (Divergent series, Mortal Engines) doet hij dat in Sonic The Hedgehog absoluut niet. De score is Holkenborg’s ode aan de geluiden en muziek van klassieke videogames, en is daarmee een échte Junkie XL score. Het klinkt weer als de innovatieve Junkie XL die Deadpool & Mad Max produceerde, gecombineerd met meer orkestraal geluid op sommige tracks.

Leave a Reply