fbpx Skip to main content

Kyle Dixon & Michael Stein zijn terug met Stranger Things 4, en net als de eerste 3 is het wederom een home-run!

De film

Het vierde seizoen speelt zich af in maart 1986, acht maanden na de gebeurtenissen van het derde seizoen, en is verdeeld over verschillende verhaallijnen.

De eerste verhaallijn speelt zich af in Hawkins, waar verschillende tieners op mysterieuze wijze worden vermoord. Dustin en zijn vrienden gaan op onderzoek uit en ontdekken dat de recente tienermoorden in het geplaagde stadje werden gepleegd door een machtig wezen dat in de Upside Down leeft en dat zij “Vecna” noemen.

De tweede verhaallijn gaat over Mike Wheeler die Eleven, Will en Jonathan Byers bezoekt in hun nieuwe huis in Californië. Als gevolg van de gebeurtenissen in Hawkins en het dreigende gevaar voor haar vrienden, gaat Eleven met Dr. Martin Brenner en Sam Owens naar een geheime faciliteit om haar te helpen haar krachten terug te krijgen. Mike, Will, Jonathan en Jonathan’s vriend Argyle proberen Eleven op te sporen.

De derde verhaallijn volgt Joyce Byers en Murray Bauman, die te weten komen dat Jim Hopper misschien nog in leven is en geld moeten meebrengen om zijn overplaatsing te regelen. Ondertussen, in een Russische goelag in Kamchatka, wordt Hopper gevangen gehouden en wordt hij gedwongen, samen met andere gevangenen, te vechten tegen een Demogorgon die de Russen gevangen hebben genomen.

De muziek

De muziek is wederom in handen van Kyle Dixon & Michael Stein, en ze leveren weer een topscore af. Hun heerlijke synthesizers nemen je gelijk weer mee terug de jaren ’80 in. Combineer dat met de epische 80’s nummers die The Duffer Brothers hebben gekozen in de serie, en je hebt een fantastische score die je vol meeneemt naar The Upside Down.

Leave a Reply