fbpx Skip to main content

Steven Spielberg blaast de klassieker West Side Story nieuw leven in, maar behoudt de legendarische score van Leonard Bernstein!

De film

In New York zijn twee tienerbendes, van verschillende etnische afkomst, elkaars grootste vijanden. Tony leidt de zogenaamde Jets, terwijl Maria de jongere zus is van de leider van de Sharks. De twee vallen voor elkaar, wat de rivaliteit tussen de bendes alleen maar vergroot.

De muziek

Als iemand als Steven Spielberg een klassieker als West Side Story nieuw leven inblaast mogen we iets verwachten. Het resultaat stelt dan ook niet teleur. De film laat een hedendaags daglicht op racisme schijnen en ziet er werkelijk verbluffend uit. Maar wat doe je met de muziek? De klassieke score van Leonard Bernstein vervang je niet zomaar even. Dus waarom zou je dat doen, dacht Spielberg? De volledige originele score van Bernstein is dan ook behouden, alleen de iconische liedjes zijn opnieuw ingezongen door de nieuwe cast. En wat die originele score extra bijzonder maakt, is dat Spielberg’s vaste componist John Williams er ook in te horen is, als pianist!

Leave a Reply