fbpx Skip to main content

De Schotse Lorne Balfe vervolgt zijn gestage weg naar de top van de wereld van filmmuziek met zijn nieuwste score. Na zijn meesterwerk voor His Dark Materials en recente The Tomorrow War, gooit Balfe nu hoge ogen met zijn score voor de nieuwste film uit de Marvel Cinematic Universe: Black Widow.

De fans riepen al lange tijd om een solo film voor Natasha Romanoff na haar succesvolle deelnames aan de vele andere MCU films. Na verschijningen in 7 andere films (8 als je de end credits van Captain Marvel meerekent) is het dan nu de eer aan Scarlett Johansson om haar personage in een solo film gestalte te geven. In Black Widow vinden we Natasha Romanoff net na de gebeurtenissen uit Captain America: Civil War. Vervreemd van de wereld na de onenigheid tussen de Avengers gaat ze op zoek naar haar roots en komt ze erachter dat het programma waarmee ze zelf getraind is toch niet is vernietigd. Samen met haar ‘zusje’ en ‘ouders’ gaat ze op onderzoek uit.

De film is een heerlijke, typische Marvel film vol met actie, humor én geweldige muziek. Balfe, vroeger toch vooral bekend als Hans Zimmer adjudant en zijn ‘muur van geluid’ laat in Black Widow horen volwassen te worden als componist. Heerlijke actie wisselt af met intieme momenten, maar ook die prachtige Lorne Balfe melodieën ontbreken niet.

Leave a Reply