fbpx Skip to main content

Tom Cruise is terug als Ethan Hunt in het zevende deel van de Mission Impossible reeks, en Lorne Balfe keert terug voor de score!

De film

Ethan Hunt en zijn IMF-team beginnen aan hun gevaarlijkste missie tot nu toe: het opsporen van een angstaanjagend nieuw wapen dat de hele mensheid bedreigt, voordat het in verkeerde handen valt. Er volgt een dodelijke race rond de wereld waarbij controle over de toekomst en het lot van de wereld op het spel staan en Ethan wordt geconfronteerd met duistere krachten uit zijn verleden. In zijn krachtmeting met een mysterieuze en machtige vijand moet Ethan noodgedwongen de gedachte overwegen dat niets belangrijker kan zijn dan zijn missie, zelfs niet het leven van degenen die hem het meest dierbaar zijn.

De muziek

Veel componisten zijn de revue al gepasseerd in de Mission Impossible reeks, waaronder Hans Zimmer, Joe Kraemer en Michael Giacchino. Maar Lorne Balfe bleek bij deel 6 (Fallout) een hole-in-one te zijn. Hoe hij het klassieke Mission Impossible thema omarmt en in allerlei vormen, maar vooral in drums, in de score naar voren laat komen past perfect bij de stijl van de films. Voor deel 7 heeft hij maar liefst 550(!) muzikanten opgetrommeld om de score leven in te blazen. En dat is gelukt! De score brult van geweld, perfect passend bij de vlammende actiethriller die de film is.

Leave a Reply