fbpx Skip to main content

Black Panther: Wakanda Forever is een eerbetoon aan de Afrikaanse en Latijns-Amerikaanse cultuur én aan Chadwick Bosemann. Mede dankzij de prachtige muziek van Ludwig Goransson.

De film

Wakanda bevindt zich zonder leiderschap wanneer T’Challa plots overlijd. In de nasleep van zijn afwezigheid moeten Shuri, Nakia en Ramonda zien te bepalen wie zijn opvolger wordt, als er iemand überhaupt waardig is om in zijn voetstappen te volgen. Terwijl deze moeilijke beslissing overwogen wordt, dreigt er een nieuw gevaar op de loer, dit keer afkomstig uit diepte van de oceaan nabij Wakanda.

De muziek

Ludwig Goransson is wederom verantwoordelijk voor de muzikale begeleiding, en hij doet dit op fantastische wijze. Waar hij voor de muziek van de eerste film zijn eerste Oscar won, overtreft hij zo mogelijk zijn werk met deze film. Het doordringende thema van de overleden T’Challa, de hints naar zijn nalatenschap en de altijd prachtige Afrikaanse roots in de score. Het kan zomaar zijn tweede Oscar nominatie worden voor Black Panther.

Leave a Reply