fbpx Skip to main content

Mathieu Lamboley brengt het speelse van de jeugd samen met het barre contrast van de Eerste Wereldoorlog in La Guerre des Lulus.

De film

Aan het prille begin van de Eerste Wereldoorlog, in een dorpje in Picardië, vormen vier onafscheidelijke vrienden, Lucas, Luigi, Lucien en Ludwig, de bende Lulus. Deze weeskinderen staan altijd klaar om hun krachten te bundelen om het op te nemen tegen de rivaliserende bende van Octave of om te ontsnappen aan de bewaking van abt Turpin… Wanneer het weeshuis van de abdij van Valencourt met spoed wordt ontruimd, worden de Lulus vermist. Vergeten achter de vijandelijke frontlinie, worden ze aan hun lot overgelaten midden in het conflict.

De muziek

Mathieu Lamboley ken je vooral van de hitserie Lupin, maar in Frankrijk is hij al vele jaren een veelgevraagde naam. Voor La Guerre des Lulus speelt hij op magnifieke wijze met het speelse van jeugdigheid tegen het barre contrast van de Eerste Wereldoorlog in Frankrijk. En juist het contrast tussen die twee, is wat zo fantastisch werkt in deze score. Die stap naar Hollywood, die zal niet lang meer duren…

Leave a Reply