fbpx Skip to main content

Het indringende drama Red Sandra gaat over de familie Massart en een bizarre tijd in hun leven, Merlijn Snitker zorgt voor prachtige muziek.

De film

William en Olga Massart krijgen een enorme schok als blijkt dat hun 6-jarige dochter Sandra aan de zeldzame spierziekte MLD lijdt en nog maar een jaar te leven heeft. De volgende schok is mogelijk nog groter: de farmaceutische industrie weigert mee te werken en verklaart dat er geen hoop is voor Sandra. Via verschillende acties zamelen haar ouders in korte tijd een miljoen euro in om toch de ontwikkeling van een medicijn mogelijk te maken. Uiteindelijk streed het gezin in dit waargebeurde verhaal vijf jaar lang tegen farmaceutische bedrijven, tot ze in de Verenigde Staten een experimentele stamceltherapie vonden. De Massarts werkten mee aan de film, om Sandra’s verhaal te kunnen vertellen en om de beschuldiging te ontkrachten dat ze geld achterover hadden gedrukt.

De muziek

De muziek voor de film komt van de hand van Merlijn Snitker, die het indringende verhaal met prachtige muziek bijstaat. Met zijn unieke talent om gevoel om te zetten naar muziek laat Snitker zich van zijn beste kant horen.

Leave a Reply