fbpx Skip to main content

Michael Giacchino laat in Jurassic World: Dominion een nieuw geluid horen, naast de sporadische vertrouwde klanken van John Williams.

De film

Dominion speelt zich vier jaar na de verwoesting van Isla Nublar af. Dinosaurussen leven – en jagen – nu overal ter wereld. Het kwetsbare evenwicht tussen dinosaurussen en mensen zal de toekomst opnieuw vormgeven. Voor eens en altijd wordt duidelijk of de mens bovenaan de voedselketen kan blijven in een wereld die hij moet delen met de meest angstaanjagende wezens die ooit hebben geleefd.

De muziek

Waar Michael Giacchino in de eerste Jurassic World nog veelvuldig teruggreep naar de klanken van John William’ Jurassic Park scores, doet hij dat in Jurassic World: Dominion nog maar sporadisch. En dat is ook logisch. Naast dat hij het een eigen score wilt maken, vraagt het verhaal er ook om. Waar de vorige films zich vooral rondom het eiland van Isla Nubar afspeelden, zijn de dino’s nu over de gehele wereld te vinden. En dus is er geen noodzaak dat (prachtige) thema van het park van Williams te laten horen. Wat Giacchino wel laat horen is dat hij een van de weinige componisten is die het stokje (of de baton) van Williams over kan nemen. Met een schrijfstijl die lijkt op die van Williams, gaat Giacchino los in alle lagen die de score herbergt.

Leave a Reply