fbpx Skip to main content

De Londense Nainita Desai zoekt het momenteel in de hoogte, want na haar score voor 14 Peaks released ze nu haar score voor The Wall, Climb For Gold.

De documentaire

Vier vrouwelijke klimmers staan voor de sportieve uitdaging van hun leven als ze proberen deel te nemen aan de allereerste Olympische klimwedstrijd op de Olympische Spelen van Tokyo 2020. De documentaire volgt vier topklimsters, Janja Garnbret, Shauna Coxsey, Brooke Raboutou, en Miho Nonaka, gedurende twee buitengewone jaren. Ze strijden zich door de Olympische kwalificatiewedstrijden om hun plaats in Tokio te verdienen en staan vervolgens voor een slopend seizoen van wedstrijden en training waarin alles op een laag pitje komt te staan wanneer de Covid-19 pandemie dwingt om de Spelen uit te stellen. Terwijl de jonge vrouwen hun eigen mentale en fysieke demonen confronteren op weg naar Tokio, onthult de film een verbazingwekkend en inspirerend inzicht in wat het betekent om een Olympiër te zijn en uiteindelijk wat het betekent om mens te zijn.

De muziek

Nainita is pas vrij laat ontdekt, terwijl ze al in 1998 begonnen is in de filmmuziek. Dankzij haar werk voor Untamed Romania brak ze definitief door. Ze werd o.a. genomineerd voor Breakthrough Composer of the Year bij de jaarlijkse International Film Music Critics Association. Samen met Thom Robson heeft ze de muziek verzorgd voor The Wall. Een score die de heroïsche kant van de klimmers goed naar boven brengt, net als het euphorische gevoel als de top bereikt is.

Leave a Reply