fbpx Skip to main content

James Cameron is naast begenadigd regisseur ook een fervent documentaire maker. Of het nou gaat om Titanic of de verzonken stad Atlantis, Cameron gaat er met passie in op. Een ding lijkt wel de gemene deler van zijn documentaires: de open oceaan.

Voor zijn nieuwste documentaire voor National Geographic duikt Cameron in de wereld van de walvissen. Secrets of the Whales volgt vijf soorten walvissen van dichtbij, wat unieke beelden oplevert. Een orka die de cameraman een stuk van zijn vis aanbiedt, een walvismoeder die haar dode kalf kilometers meesleurt omdat ze geen afscheid kan nemen of een grootmoeder die haar kleindochter leert jagen. De serie bevat prachtige en unieke beelden van de walvissen.

Voor de muziek is gekozen voor nieuwkomer Raphaelle Thibaut, die een bijzonder verhaal heeft. Op jonge leeftijd raakte ze door medische problemen namelijk volledig doof aan één oor. Vanaf haar vierde begon ze haar gehoor te trainen door piano te spelen, en met succes. Vandaag de dag kan ze alles weer horen en is ze een talentvol componiste geworden. Dit jaar lijkt haar doorbraak te worden met de muziek voor de bio-doc I Am Selma Blair en dus haar samenwerking met James Cameron voor Secrets of the Whales. Het levert een heerlijk score op, met zowel bombastische als intieme thema’s.

Leave a Reply