fbpx Skip to main content

Simon Franglen neemt het stokje van James Horner over voor het nieuwe spektakel stuk in de Avatar serie: The Way Of Water.

De film

14 jaar na de gebeurtenissen uit het eerste deel is er een hoop veranderd voor Jake en Neytiri, die ondertussen hun plekje hebben gevonden in het regenwoud van Pandora dat ze thuis kunnen noemen. De twee hebben samen drie Na’vi kinderen en een geadopteerd vierde mensenkind genaamd Spider. Jake en Neytiri doen er alles aan om dit gezin bij elkaar te houden, maar wanneer ze opnieuw bedreigd worden door RDA-mijnwerkers zijn ze gedwongen hun thuis te verlaten. Zo komen ze terecht in een geheel andere omgeving bij een rif, waar de Metkayina clan woont. Deze omgeving komt echter niet zonder gevaar, zeker niet wanneer blijkt dat het gezin van Jake en Neytiri zich bevindt in een cultuur die ze niet kennen.

De muziek

Net als de eerste film, is ook het tweede deel wederom een visueel spektakel. En bij zo’n spektakel, hoort ook een grootse score. En daar zorgt Simon Franglen voor. In 2009 was hij al betrokken als arrangeur en score producent voor de originele componist James Horner. Daarvoor werkte hij ook vaker met Horner samen, waaronder voor Titanic. Na het onverwachtse overlijden van Horner in 2015 nam Franglen ook zijn score voor The Magnificent Seven over, waar Horner al enkele thema’s voor had geschreven. Nu neemt hij dus ook het stokje over voor de tweede én derde Avatar films. En met verve, want hij gaat moeiteloos verder waar Horner in 2009 was gebleven. Hij borduurt voort op de thema’s uit de eerste films, maar introduceert ook tal van nieuwe fraaie thema’s voor Payakan en The Tulkun. Franglen laat zich van zijn beste kant horen.

Leave a Reply