fbpx Skip to main content

Justice League moest dé hit worden van 2017, maar het werd helaas dé tegenvaller van het jaar. De superhelden samenkomst van DC was het eindpunt van de zogeheten Snyder Verse, het universum dat regisseur Zack Snyder voor zich zag voor DC Comics.

Hij begon zeer succesvol met Man Of Steel en mocht ook de opvolger Batman v Super: Dawn Of Justice regisseren. En daar begonnen de problemen… bang dat de films té donker waren ten opzichte van zeer succesvolle Marvel films greep de studio in en er werd flink geknipt in de uiteindelijke versie. Het eerste weekend was succesvol maar de recensies waren bar en boos.

Toch mocht Snyder ook de opvolger Justice League starten, nadat de Director’s Cut van BvS wel een succes was onder de fans. Tot veler verdiet pleegt de dochter van Snyder zelfmoord en stapt Snyder uit de film, Joss Whedon volgt hem op. De film flopt uiteindelijk extreem, maar dan komt het nieuws naar buiten dat Snyder’s eigen versie héél anders is dan de bioscoop versie. #ReleaseTheSnyderCut is geboren en 3 jaar later is het nieuws daar, de Snyder Cut gaat uit komen. Afgelopen maart was het eindelijk zo ver…

En wát een film is het geworden. Het maar liefst vier uur durende epos is de ultieme afsluiter van de Snyder Verse. Alle eindjes worden afgerond en de film blijkt helemaal niet zo donker als gedacht door de studio. En dan komen we aan bij de muziek… Tom Holkenborg (Junkie XL) zou altijd de muziek verzorgen, maar werd door Joss Whedon vervangen voor Danny Elfman. Tom mag nu alsnóg de muziek verzorgen. Het album duurt nog langer dan de film duurt, maar luistert weg als een score van een uurtje. Prachtige thema’s, zowel bekende als nieuwe, en de heerlijke actie zoals we die kennen van Holkenborg. Genieten!

Leave a Reply