fbpx Skip to main content

De BBC Earth documentaires staan altijd garant voor prachtige muziek, en zo ook The Mating Game met muziek van Tom Howe.

De serie

Wanneer je BBC Earth zegt, denk je als snel aan series zoals Planet Earth en Blue Planet. Maar de studio draait het gehele jaar door en brengt aan de lopende band de mooiste series uit. The Mating Game is een van de nieuwste, en laat wederom op schitterende wijze zien hoe uiteenlopende wilde dieren elkaar elk jaar vinden en verleiden in het paarseizoen.

De muziek

Tom Howe is een Britse muzikant, die eerder de muziek schreef voor The Great British Bake-Off. De originele Engelse versie van Heel Holland Bakt. Daarnaast schreef hij samen met zanger Marcus Mumford, van Mumford & Sons, het thema nummer van de hit comedy serie Ted Lasso. Howe laat zich, zoals het eigenlijk hoort, van zijn meest melodieuze en speelse kant horen bij The Mating Game. Dieren hebben geen dialoog, dus in plaats van ondersteunend aan de emotie van de beelden moet een componist de volledige emotie in de muziek leggen om over te brengen aan de kijker. En dat lukt Howe zeer zeker! Voor elke aflevering van de serie is een apart album uitgebracht, en elk album is puur genieten geblazen.

Leave a Reply