fbpx Skip to main content

Locke & Key is een nieuwe science fiction / horror serie, en is al verlengd voor een tweede seizoen. Het verhaal van de serie is gebaseerd op de gelijknamige comicreeks uit 2008 van schrijver Joe Hill.

Waar gaat de serie over? Na de dood van Rendell Locke verhuizen zijn vrouw Nina en hun kinderen Tyler, Kinsey en Bode naar het Keyhouse in Matheson, Massachusetts. Dit huis blijkt vergeven van de verborgen sleutels, ieder met unieke magische krachten. Bode kan deze vinden door te luisteren wanneer ze tegen hem fluisteren. De kinderen beleven in eerste instantie veel plezier aan de mogelijkheden die de magie hun biedt. Er zit alleen ook een kwaadaardige entiteit genaamd Echo achter de sleutels aan, met minder goede bedoelingen.

De muziek voor Locke & Key komt van de hand van nieuwkomer Torin Borrowdale. Naast Locke & Key schreef hij eerder de muziek voor de films Searching en Run. Zijn muziek voor Locke & Key is niet wat je zou verwachten bij het horen van het genre, maar des te groter de verrassing. Prachtige, emotionele melodieën wisselen elkaar moeiteloos af en worden vervlochten met heerlijke actie.

Leave a Reply