fbpx Skip to main content

Danny Elfman is een Amerikaanse filmcomponist, vooral bekend vanwege zijn vele en beroemde samenwerkingen met regisseur Tim Burton. Hij componeerde ook de bekende thema nummers van The Simpsons en Desperate Housewives.

Een van de films waar hij met Tim Burton aan werkte, was The Nightmare Before Christmas. De film vertelt het verhaal van Jack Skellington, pompoenkoning van Halloween Town. Hij is het zat om elk jaar hetzelfde te doen tijdens Halloween. Op een dag wandelt hij Christmas Town binnen, en is hij zo onder de indruk van het Kerstidee dat hij zijn duistere dorpsgenoten uit Halloween Town over weet te halen om Halloween af te schaffen en het Kerstfeest over te nemen van Sandy Claws.

Samen met Burton, na Batman, Beetlejuice & Edward Scissorhands reeds samen gedaan te hebben, wisten ze niet hoe de film moest klinken. Maar ze wisten wel hoe de film níet moest klinken. Elfman kreeg uitleg over de scenes van Burton en ging vol inspiratie aan de slag. Hij zong als demo de stem van Jack Skellington zelf in, maar vergroeide met de rol en kon deze niet meer afstaan.

Score the Podcast

De composer of the week wordt mede mogelijk gemaakt door Score: The Podcast. De enige podcast welke je meeneemt in de studios van Hollywood’s meest gerenommeerde componisten en muzikale verhalenvertellers. Luister naar Score: The Podcast via Apple Podcasts, Spotify of waar je het liefst naar jouw podcasts luistert.

One Comment

Leave a Reply