fbpx Skip to main content

Danny Elfman is een Amerikaanse filmcomponist, vooral bekend vanwege zijn vele en beroemde samenwerkingen met regisseur Tim Burton. Hij componeerde ook de bekende thema nummers van The Simpsons en Desperate Housewives.

Tim Burton, groot fan van Elfman’s band Oingo Boingo, vroeg hem in 1985 om zijn eerste grote speelfilm te voorzien van muziek: Pee Wee’s Big Adventure. Hierna volgde een vruchtbare samenwerking met films als Beetlejuice, Edward Scissorhands, The Nightmare Before Christmas (waar Elfman ook zingt) en Charlie and the Chocolate Factory. Maar de grote doorbraak voor zowel Elfman als Burton was Batman. Maar lange tijd was het helemaal niet zo zeker of die grote doorbraak er voor Elfman wel zou komen, want de studio was niet zeker van hem als componist voor zo’n grote film…

Score the Podcast

De composer of the week wordt mede mogelijk gemaakt door Score: The Podcast. De enige podcast welke je meeneemt in de studios van Hollywood’s meest gerenommeerde componisten en muzikale verhalenvertellers. Luister naar Score: The Podcast via Apple Podcasts, Spotify of waar je het liefst naar jouw podcasts luistert.

2 Comments

Leave a Reply