fbpx Skip to main content

Giorgio Moroder, inmiddels alweer 81 jaar oud, is een veelzijdig multi-talent uit Italië. Hij heeft met zijn werk Oscars, Golden Globes en meerdere Grammy’s gewonnen. Naast zijn werk voor films & games, heeft hij ook meerdere pop hits op zijn naam staan zoals “I Feel Love” en “Love To Love You Baby”, het iconische Donna Summer lied dat hij samen met Pete Bellotte schreef. Hij schreef de muziek voor de film hits Flashdance, Scarface & Top Gun en werkte verder samen met Daft Punk, Jam & Spoon en Kylie Minogue.

Een veelzijdige carriere dus, en hoewel zijn werk voor filmmuziek de laatste jaren op een lager pitje staat is hij nog steeds ontzettend trots op zijn werk, waaronder de thema’s voor de cult hit Scarface.

Score the Podcast

De composer of the week wordt mede mogelijk gemaakt door Score: The Podcast. De enige podcast welke je meeneemt in de studios van Hollywood’s meest gerenommeerde componisten en muzikale verhalenvertellers. Luister naar Score: The Podcast via Apple Podcasts, Spotify of waar je het liefst naar jouw podcasts luistert.

One Comment

Leave a Reply