fbpx Skip to main content

Hans Zimmer werd geboren in Frankfurt am Main en woonde de eerste jaren van zijn jeugd in Königstein im Taunus. Hij kreeg op jonge leeftijd pianoles, maar na een paar lessen gaf zijn pianoleraar er de brui aan omdat hij zich meer bezighield met improviseren dan met studeren. Ook op school hield hij zich vooral bezig met het maken van composities. Als tiener verhuisde hij naar Engeland waar hij les kreeg op de Hurtwood House School in Dorking.

Zimmer was actief in diverse rockbands. Een van de bekendste groepen waarin hij speelde was de in 1977 opgerichte Britse groep Buggles. Hij trad op in de videoclip van “Video Killed the Radio Star”. In ’88 begon Zimmer zijn carrière in de filmindustrie, dankzij regisseur Barry Levinson die op zoek was naar een componist voor zijn film Rain Man. Hiervoor kreeg hij ook gelijk zijn eerste Oscar nominatie. Hij vervolgde zijn succesverhaal met The Lion King waar hij zijn eerste, en tot nu toe enige, Oscar voor won.

Het vervolg is bekend, een ongekend succesvolle carrière met hits als Pirates of the Caribbean, The Dark Knight, Gladiator en Inception. In een interview met Score, A Film Music Documentary verteld Zimmer dat hij bij elke nieuwe film zichzelf weer afvraagt: gaat het lukken?

Score the Podcast

De composer of the week wordt mede mogelijk gemaakt door Score: The Podcast. De enige podcast welke je meeneemt in de studios van Hollywood’s meest gerenommeerde componisten en muzikale verhalenvertellers. Luister naar Score: The Podcast via Apple Podcasts, Spotify of waar je het liefst naar jouw podcasts luistert.

One Comment

Leave a Reply