fbpx Skip to main content

John Powell speelde viool als kind voordat hij studeerde aan het Londense conservatorium. Later richtte hij zich op jazz- en rockmuziek, en speelde hij in de soulband ‘The Fabulistics’.

Tijdens zijn schooltijd componeerde hij al muziek voor reclames, waardoor hij in aanraking kwam met componist Patrick Doyle, waarvan hij assistent werd. Powell hielp Doyle met meerdere filmproducties, waaronder ‘Much Ado About Nothing’.

In 1997 verhuisde Powell naar Verenigde Staten, waar zijn carrière als filmcomponist vaart kreeg. Hij werd een populaire keuze als componist voor komedie- en actiefilms, waaronder ‘Robots’, ‘The Italian Job’ en de ‘Jason Bourne’ franchise. Powell is één van de vele discipelen van Hans Zimmer’s Remote Control Productions.

Powell is al van jongs af aan een fan van de legendarische John Williams en het was dan ook een levenslange droom met hem samen te kunnen werken. Toen Powell gevraagd werd als componist voor ‘Solo: A Star Wars Story’ was er eerst twijfel, maar toen hij hoorde dat John Williams het hoofdthema zou schrijven en hij dus met hem kon samen werken, was de keuze een gemakkelijke.

Score the Podcast

De composer of the week wordt mede mogelijk gemaakt door Score: The Podcast. De enige podcast welke je meeneemt in de studios van Hollywood’s meest gerenommeerde componisten en muzikale verhalenvertellers. Luister naar Score: The Podcast via Apple Podcasts, Spotify of waar je het liefst naar jouw podcasts luistert.

One Comment

Leave a Reply