fbpx Skip to main content

Joseph Shirley is nog geen hele grote naam in de filmwereld. Nóg niet. Want als je de vaste assistent van een van de meest gevraagde componisten bent, dan kun je zelf ook wel iets. Shirley werkt al langere tijd als de rechterhand van Ludwig Göransson. Een route die veel componisten volgen aan het begin van hun carriere. Zo is Göransson zelf begonnen als de assistent van Theodore Shapiro, zijn o.a. Lorne Balfe, Ramin Djawadi en Harry Gregson-Williams gestart aan de zijde van Hans Zimmer en Shirley nu dus bij Göransson.

In die positie heeft al aan vele grote projecten mogen werken, waaronder The Mandalorian en Tenet, alvorens hij nu de score voor The Book Of Boba Fett voor zijn eigen rekening mocht nemen. En als je mee mag kijken en werken aan de mega geheime productie van een Christopher Nolan film.. dan leer je het eén en ander.

Score the Podcast

De composer of the week wordt mede mogelijk gemaakt door Score: The Podcast. De enige podcast welke je meeneemt in de studios van Hollywood’s meest gerenommeerde componisten en muzikale verhalenvertellers. Luister naar Score: The Podcast via Apple Podcasts, Spotify of waar je het liefst naar jouw podcasts luistert.

2 Comments

Leave a Reply