fbpx Skip to main content

De Nederlander Tom Holkenborg is voor velen beter bekend onder zijn Junkie XL alias. Na zijn faam te hebben verdiend in de dance muziek vertrok hij aan het eind van de zeroes naar Los Angeles om filmmuziek te gaan schrijven. Velen verklaarden hem voor gek, maar hij maakte het waar. Als protegé van Hans Zimmer werkte hij al mee aan projecten als Man Of Steel en Inception, en gaandeweg groeide zijn naam en werden ook zijn eigen projecten alsmaar groter.

Nadat hij eerst voor Man Of Steel en daarna voor 300: Rise of an Empire had samen gewerkt met Zack Snyder ontstond er een goede band tussen de twee. Zo goed, dat Junkie XL de vaste componist voor Snyder werd. Samen met Zimmer schreef hij de muziek voor het epische Batman v Superman: Dawn Of Justice waarna Zimmer tijdelijk de superhelden afzweerde. Holkenborg nam het stokje over en zou de muziek voor Justice League gaan schrijven, de superhelden samenkomst van DC. Het werk was gestart, de opnames waren bezig en alles voorliep voorspoedig. Tot het noodlot toesloeg. De dochter van Snyder pleegde zelfmoord en de regisseur stopte abrupt met de film. Joss Whedon, bekend van de eerste twee Avengers films, nam het over. Junkie XL werd ontslagen en Danny Elfman nam zijn plek in. De film flopte vervolgens ongenadig hard en al snel kwam het woord naar buiten dat Snyder’s versie wel degelijk af was… en de fans wilden meer.

#RestoreTheSnyderVerse was geboren en de roep werd groter en groter, zelfs de acteurs deden mee. Met de komst van HBO Max gaf Warner Brothers toe. De versie van Snyder zou afgemaakt worden en ook Junkie XL kwam weer terug als de componist. Maar die begin dagen na het ontslag… hoe ging dat eraan toe?

Score the Podcast

De composer of the week wordt mede mogelijk gemaakt door Score: The Podcast. De enige podcast welke je meeneemt in de studios van Hollywood’s meest gerenommeerde componisten en muzikale verhalenvertellers. Luister naar Score: The Podcast via Apple Podcasts, Spotify of waar je het liefst naar jouw podcasts luistert.

Leave a Reply