fbpx Skip to main content

Mark Isham is een toetsenist en trompetist en speelt diverse genres, van jazz tot elektronische muziek. Maar boven alles is Mark Isham een doorgewinterde veteraan in de filmwereld. Isham begon zijn carrière in de jaren zeventig. In 1993 ontving hij een Oscar-nominatie met de filmmuziek voor de film A River Runs Through It. In 1997 werd hem een Emmy Award toegekend in de categorie ‘Outstanding Main Title Theme Music’ voor zijn muziek voor de televisieserie EZ Streets. Isham componeerde ook de muziek voor de populaire televisieserie Once Upon a Time.

Hoe een filmcomponist zijn of haar eerste opdracht krijgt is voor iedereen anders. De een rolt erin via een bevriende filmmaker, de ander richt het vizier op het doel en houdt net zo lang vol tot het zo ver is. Isham daarentegen kwam op een volstrekt toevallige manier in de filmwereld terecht. De filmmaker hoorde zijn muziek toevallig spelen op de achtergrond en wist: dit is mijn filmmuziek.

Score the Podcast

De composer of the week wordt mede mogelijk gemaakt door Score: The Podcast. De enige podcast welke je meeneemt in de studios van Hollywood’s meest gerenommeerde componisten en muzikale verhalenvertellers. Luister naar Score: The Podcast via Apple Podcasts, Spotify of waar je het liefst naar jouw podcasts luistert.

One Comment

Leave a Reply