fbpx Skip to main content

Mychael Danna is een Canadese componist en maakte de muziek voor inmiddels meer dan honderd films en tv-series, waaronder Moneyball, Little Miss Sunshine en Life Of Pi, waar hij een Oscar voor won.

Danna heeft muziekcompositie gestudeerd aan de Universiteit van Toronto in 1981, waar hij een interesse kreeg voor wereldmuziek en elektronische muziek. Die interesse zou altijd een rode draad blijven hebben in zijn filmmuziek, waarin hij de traditionele orkestkleuren combineert met elektronica of volksinstrumenten. In 1985 won hij de Glenn Gould Composition Award van de Universiteit van Toronto en ging hij muziek schrijven voor dansgezelschappen en theater. Het was daar dat hij regisseur Atom Egoyan leerde kennen, waaruit een vriendschap en samenwerkingsverband ontstond.

In 1988 componeerde hij de muziek voor Egoyan’s Family Viewing, en sindsdien heeft hij de muziek gemaakt voor elke film van deze regisseur. Een gelijkaardige samenwerking heeft hij met de Taiwanese regisseur Ang Lee, met wie hij samenwerkte aan onder andere Life of Pi, Ride with the Devil en The Ice Storm.

Mychael Danna werkt niet vaak samen met andere componisten, maar als het gebeurd mag dit er maar een zijn… zijn broer Jeff Danna.

Score the Podcast

De composer of the week wordt mede mogelijk gemaakt door Score: The Podcast. De enige podcast welke je meeneemt in de studios van Hollywood’s meest gerenommeerde componisten en muzikale verhalenvertellers. Luister naar Score: The Podcast via Apple Podcasts, Spotify of waar je het liefst naar jouw podcasts luistert.

One Comment

Leave a Reply