fbpx Skip to main content

Nicholas Britell groeide op in New York. Hij studeerde aan Juilliard School en Harvard. Tijdens zijn studiejaren maakte hij als toetsenist deel uit van een instrumentale hiphopgroep. Britell verklaarde in 2012 dat zijn werk geïnspireerd werd door uiteenlopende artiesten als Wolfgang Amadeus Mozart, Sergej Prokofjev, DJ Premier en Dr. Dre.

Een brede muzieksmaak dus met een heel breed geluid, en dat is goed te horen in de scores van Britell. Hij plaatst klassieke stukken in moderne settings en de score waar dit wellicht het beste naar voren komt is Succession.

In gesprek met de mannen van Score The Podcast legt hij uit hoe het thema (waar hij een Emmy voor won) voor de succesvolle serie tot stand kwam, nadat hij de volledige serie al gescored had.

Score the Podcast

De composer of the week wordt mede mogelijk gemaakt door Score: The Podcast. De enige podcast welke je meeneemt in de studios van Hollywood’s meest gerenommeerde componisten en muzikale verhalenvertellers. Luister naar Score: The Podcast via Apple Podcasts, Spotify of waar je het liefst naar jouw podcasts luistert.

2 Comments

Leave a Reply