fbpx Skip to main content

Nicholas Britell is een meester in thema’s op verschillende wijze terug laten komen in een score. Denk bijvoorbeeld aan zijn score voor de hitserie Succession, waar hij hetzelfde thema als klassiek, jazz en hiphop ten gehore brengt.

Britell groeide op in New York. Hij studeerde aan Juilliard School en Harvard. Tijdens zijn studiejaren maakte hij als toetsenist deel uit van een instrumentale hiphopgroep. Britell verklaarde in 2012 dat zijn werk geïnspireerd werd door uiteenlopende artiesten als Wolfgang Amadeus Mozart, Sergej Prokofjev, DJ Premier en Dr. Dre.

Zijn laatste project is sinds vandaag te zien, en te horen natuurlijk, op Disney+: Cruella. Het verhaal hoe Cruella de Ville de grote slechterik werd die de 101 Dalmatiërs wilde ontvoeren voor hun unieke vacht.

Britell weet wederom op unieke wijze Cruella’s thema in meerdere vormen terug te laten komen, maar waar hij in voorgaande projecten veel hiphop als inspiratie gebruikte is het nu vooral rock dat de klok slaat. Het past perfect bij het rauwe randje dat deze origin story lijkt te hebben, en Britell gooit hoge ogen met zijn score voor Cruella.

Leave a Reply