fbpx Skip to main content

Steven Price is een Britse componist die bekend is van Gravity, Our Planet en Fury. Zijn passie voor muziek begon toen hij vijf jaar oud was en al gitaar speelde. Na zijn studie aan de universiteit van Cambridge werkte hij in een studio, waar hij gitaar solist was bij het London Symphony Orchestra. Als programmeur en arrangeur werkte hij al aan films als The League Of Extraordinary Gentlemen en Around The World In 80 Days, voor hij ontdekt werd en zelf muziek mocht gaan schrijven voor de film Around The Block.

Voor zijn muziek voor de film Gravity won hij een Oscar. De film vertelt het verhaal een astronaute die op drift raakt in de ruimte en haar weg terug moet zoeken naar een ruimtevaartuig en naar huis. Bij het kijken naar haar gevecht tegen de klok krijg je extra zweet handen door de beklemmende muziek van Price. Hoe die muziek tot stand kwam, vertelt hij aan de mannen van Score.

Score the Podcast

De composer of the week wordt mede mogelijk gemaakt door Score: The Podcast. De enige podcast welke je meeneemt in de studios van Hollywood’s meest gerenommeerde componisten en muzikale verhalenvertellers. Luister naar Score: The Podcast via Apple Podcasts, Spotify of waar je het liefst naar jouw podcasts luistert.

One Comment

Leave a Reply