fbpx Skip to main content

Dustin O’Halloran & Volker Bertelmann (die laatste is ook wel bekend onder zijn alias Haushka) hebben eerder samen prachtige scores afgeleverd voor o.a. The Old Guard, The Art Of Racing In The Rain en Lion, en hun laatste score is Oscar waardig. Letterlijk, want het staat op de shortlist voor de 93e Oscars welke in april dit jaar worden uitgereikt.

Ammonite is een romantisch drama met Kate Winslet en Saoirse Ronan in de hoofdrollen. Het verhaal is gedeeltelijk gebaseerd op het leven van de Britse paleontoloog Mary Anning, gespeeld door Kate Winslet. De film draait om de romance tussen Anning en Charlotte Murchison, gespeeld door Ronan. Een romance die in de tijd waarin het verhaal zich afspeelt compleet ‘not done’ was, het verhaal speelt zich namelijk af rond 1830/1840.

O’Halloran & Bertelmann staan bekend om hun indringende scores waarin ze de vinger precies op de gevoelige plek weten te leggen met hun warme geluid en zieltergende melodieen. Ammonite is hierin niet anders, en verdient de Oscar shortlist dan ook volledig.

One Comment

Leave a Reply