fbpx Skip to main content

The Old Guard is een graphic novel verfilming van Netflix, met Charlize Theron in de hoofdrol en een bijrol voor de Nederlander Marwan Kenzari.

The Old Guard, een huurling groep onsterfelijken wordt geleid door een vrouwelijke strijder genaamd Andy. De leden van de kleine groep leefden en vochten in verschillende historische tijdperken van de hedendaagse geschiedenis totdat elk individueel lid van hen zich na de dood realiseerde dat ze speciale krachten van zelfgenezing hadden. Andy, de oudste van de Onsterfelijken vocht duizenden jaren geleden als Andromache van Scythia. Joe en Nicky, die stierven tijdens een van de kruistochten, voegden zich bij haar en zijn niet alleen broers in wapens maar een paar geliefden voor vele eeuwen.

Sebastian genaamd Booker werd gedood in de strijd om Napoleon. Nadat een Taliban-leider de keel van de Amerikaanse soldaat Nile Freeman heeft doorgesneden tijdens de oorlog in Afghanistan, wordt ze de volgende dag uit de dood ontwaakt en volledig hersteld. Ze wordt toegelaten tot het team als het eerste nieuwe lid van de onsterfelijke in 200 jaar. Wanneer het team wordt gerekruteerd voor een noodmissie in Zuid-Soedan, wil Andy opnieuw vechten met de enige andere mensen die op hen lijken, omdat deze gemeenschap de onsterfelijken door de eeuwen heen tot een familie heeft samengesmolten.

De jonge miljardair en farmaceutische ondernemer Merrick heeft geen enkele moeite om geheim van onsterfelijkheid te achterhalen en heeft Andy en haar groep opgespoord en Joe en Nicky ontvoerd. Nu moeten Andy en het nieuw teamlid Nijl al het mogelijke doen om te voorkomen dat hun macht wordt gerepliceerd om geld te verdienen.

De muziek komt van de hand van Volker Bertelmann (ook bekend als Hauschka) en Dustin O’Halloran. Samen leveren ze een heerlijke ambient achtige score af waar je heerlijk bij kunt wegdromen. De film krijgt zeer waarschijnlijk meerdere vervolgen, en als dat betekent dat we meer muziek van Bertelmann & O’Halloran krijgen kunnen we dat alleen maar toejuichen!

2 Comments

Leave a Reply