fbpx Skip to main content

De Zweedse Ludwig Göransson maakt snel naam in de film wereld, met fantastische scores voor onder andere The Mandalorian, zijn Oscar winnende score voor Black Panther en nu de score voor de nieuwe Christopher Nolan thriller Tenet.

Tenet is een verhaal over tijd en de manipulatie daarvan, een onderwerp dat Nolan al lange tijd fascineert zoals te zien in Inception, Interstellar en Dunkirk. Een lang verhaal kort: met een ‘Inversion device’ kan je de entropie van een voorwerp of mens omkeren en het terug in de tijd laten reizen. Anderen zien dit echter als iets dat achterstevoren reist of beweegt, wat verbluffende beelden oplevert zoals alleen Nolan dat kan.

Göransson levert een fantastische score af die zich matcht met de beelden van Nolan (en Nederlandse cameraman Hoyte van Hoytema). In de muziek hoor je meerdere lagen, van een computer synthesizer met een steeds maar sneller accelererende arpeggio tot lage strings en harde drums. Het is goed te horen dat naast componist Göransson ook een van de meest gewilde Hip Hop producers van het moment is, het mix en master werk is magistraal.

Tenet is een score die perfect past bij de film en een nieuwe standaard zet voor actie scores.

2 Comments

Leave a Reply