fbpx Skip to main content

Michael Giacchino en zijn student Nami Melumad schreven samen de score voor Thor: Love And Thunder, en ze hebben hun best gedaan!

De film

Thor is op een reis zoals hij nog nooit heeft meegemaakt: een zoektocht naar innerlijke vrede. Maar zijn pensionering wordt brutaal onderbroken door een galactische moordenaar. Deze staat bekend als Gorr the God Butcher, die de uitroeiing van de goden nastreeft. Daarbij heeft hij hulp nodig van een oude bekende.

De muziek

Michael Giacchino heeft een bijzonder druk jaar achter de rug, met Spider-Man: No Way Home, Jurassic World 3, The Batman, Lightyear en nu dus Thor: Love And Thunder. Logisch dat hij de hulp van zijn gewaardeerde student en rechterhand Nami Melumad dan ook inroept. Giacchino schreef de thema’s, en samen met Melumad schreef hij de rest van de score. Het is de eerste Thor voor Giacchino, nadat Patrick Doyle, Brian Tyler en Mark Mothersbaugh de eerste drie films voor hun rekening namen. De thema’s van Giacchino zijn om over naar huis te schrijven. Hij combineert het grootse van de MCU met het heerlijke 80’s gevoel van Mothersbaugh uit Thor: Ragnarok. Rauwe, elektrische gitaren, razende drums en snelle synthesizers en het grootste orkest dat we van Marvel gewend zijn. Het is een heerlijke combi!

Leave a Reply